Wat is traditioneel stucwerk

Het stukadoorsberoep bestaat al eeuwen en is door de jaren heen veel veranderd. Toch blijft het altijd een traditioneel ambacht. Het raap- en pleisterwerk, schuren en aanbrengen van plafondlijsten en ornamenten, gebeurt nog steeds met de hand. Traditioneel stucwerk betekent dat de stuclaag, op wanden en plafonds, op traditionele en ambachtelijke manier wordt aangebracht. Traditioneel stucwerk kan gebruikt worden als eindafwerking van een ruimte, maar ook als onderlaag voor saus- of spuitwerk en tegels.
Neem gerust contact op met Stukadoorsbedrijf H. Essenburg in Ermelo voor een vrijblijvend advies.

Raap- en pleisterwerk

Raap- en pleisterwerk betekent het vlak maken van gemetselde wanden en plafonds. Hierbij gebruiken wij een gipsmortel. Dunne afwerklagen vallen onder pleisterwerk. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van een dikkere afwerklaag, dan heet dat raapwerk. Het resultaat is uiteindelijk hetzelfde, het ligt aan de staat van de wand of het plafond.

Isolatie en stucwerk voor buitengevels

Wanneer de gevel van uw huis in slechte staat is of wanneer de spouwmuurisolatie niet voldoende is, kunt u kiezen voor buitengevel-isolatie. In dit geval worden de muren aan de buitenzijde van uw huis voorzien van een warmte-isolerende laag. Deze laag wordt dan afgewerkt met spachtelputz in elke gewenste kleur of een schuurpleister. U kunt natuurlijk ook kiezen voor deze afwerkingen zonder het aanbrengen van de isolatielaag.